+385 91 727 9871

+385 91 727 9871

Jeste li znali da su neke od najmoćnijih žena u povijesti, poput Kleopatre, koristile bamiju kako bi bile lijepe i njegovane? Danas se na tržištu nude brojni kemijski preparati za njegu kože, kose i noktiju, ali ljudi se sve više okreću prirodi i njenim blagotvornim svojstvima. Tako je i bamija pronašla svoje mjesto u prirodnim kozmetičkim proizvodima, kao baza naših krema, tonika, ulja i brojnih drugih proizvoda.

Bamija je odavno poznata kao vrlo hranjiva biljka, ispunjena korisnim tvarima poput vitamina A, B, C, proteina, kalcija, kalija, željeza, magnezija i brojnih drugih. Upravo zato, bamija je vrlo dobra za određene sustave unutar našeg tijela, ali i za našu kožu, kosu i nokte! Ne čudi stoga da je bamija pronašla svoje mjesto i u kozmetici, a kozmetika na bazi bamije iz dana u dan postaje sve popularnija.

Prirodna kozmetika

Zašto je prirodna kozmetika bolji izbor? Krenimo od naše kože, našeg najvećeg organa. Čovjek u prosjeku ima oko 3 kilograma kože koja ga istovremeno štiti i omogućuje izmjenu tvari između čovjeka i okoline. Iz tog razloga, ono što nanosimo na našu kožu podjednako je važno kao i ono što jedemo.

Nažalost, mnogo toga danas, počevši od hrane, puno je kemikalija koje se koriste pri uzgoju. Sam zrak koji udišemo u sebi nosi nečistoće i razne umjetne tvari. Upravo zato, dobro je bar koži priuštiti prirodan tretman, čiji sastav poznajemo i razumijemo.

Sastav bamije

Učinci bamije na ljepotu čovjeka proizlaze iz njenog sastava.

Vitamin A nužan je za zdravu i lijepu kožu, a često se koristi u kozmetičkim proizvodima namijenjenima borbi protiv akni. Pokazao se korisnim i u suzbijanju simptoma psorijaze, a pomaže i kod zarastanja rana.

Unutar B kompleksa nalazi se 8 vitamina. Njihova uloga u tijelu je iznimno važna, a djelovanja različita. Kada je u pitanju naša koža, možemo izdvojiti B2 koji sprječava pucanje kože, B3 koji pomaže suhoj i upaljenoj koži, B5 koji hidratizira i njeguje problematičnu kožu te biotin koji sprječava perutanje kože.

Vitamin C, kao snažan antioksidant, ima važnu ulogu u sintezi kolagena. Pomaže ublažiti i smanjiti fotooštećenja kože, koja nastaju djelovanjem UV zraka. Istovremeno, štiti kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala pa ne čudi što se dodaje u sastav gotovo svih krema za lice. Srećom, bamija ga sadrži prirodno, pa kozmetika na bazi bamije automatski sadrži ovaj vitamin.

Kalcij regulira lipide u stanicama. Lipidi igraju ključnu ulogu u  zaštiti kože od vanjskih utjecaja. Kada se koža ne može adekvatno zaštititi od vanjskih utjecaja, dolazi do pojave ekcema, upala i infekcija. Neka istraživanja su pokazala da je za borbu protiv ekcema izvrstan upravo pojačan unos kalcija. Kalcij će pomoći  rastu lijepih i čvrstih noktiju.

Kalij doprinosi pravilnoj hidrataciji kože, dok magnezij kožu čini mekom i glatkom, kosu ljepšom, a nokte čvrstima.

Kozmetika na bazi bamije za mladenačku kožu

Vitamin C je poznat u kozmetičkoj industriji kao sastojak koji se koristi kako bi se potaknula proizvodnja kolagena. Kolagen je nezamjenjiv u održavanju mladolikosti, fleksibilnosti i elastičnosti kože.

hidratantna krema na bazi bamije

Naša hidratantna krema na bazi bamije prirodna je krema za njegu kože lica i tijela. Jednostavno i brzo se upija u kožu te ju čini mekom i glatkom. Regenerira i hrani sve tipove kože, a namijenjena je dnevnoj upotrebi. Učinkovita u peglanju bora lica i bora oko očiju te općenito usporavanju pojave znakova starenja. Pokazala je odlična primarna poboljšanja u tretiranju psorijaze.

Da bi koža bila njegovana i noću, pobrinut će se bamijina krema s djevičanskim voskom. Ima posebno naglašeno djelovanje na zreliju kožu, u smislu prirodnog tretmana protiv bora. Uz podnaslov „noćna“ i „za suhu kožu“, ovo je krema koja će koži podariti potrebnu regeneraciju dok vi spavate.

Ako vas pak muče problemi s aknama, rješenje potražite u prirodnom toniku na bazi bamije. Riječ je o čistom hidrolatu bamije, sa širokim spektrom upotrebe. Koristi se za hidrataciju i osvježenje kože, kao losion poslije brijanja i kao regenerator svih rana i oštećenja na koži. Pogodan je za sve uzraste, nježnu i problematičnu kožu.

Za meke i njegovane ruke pobrinut će se bamijina krema s dodatkom shea maslaca. Njena lagana formula pružit će vam potrebnu hidrataciju bez osjećaja težine ili ljepljivosti ruku.

Ako pak želite njegovati i svoju kosu te nokte, obratite pažnju na prirodno ulje na bazi bamije. Pripremljeno je od visokokvalitetnih ulja za masaže, u svrhu opuštanja i njege kože. Blagih je mirisa i idealno za cijelo tijelo. Kada se nanosi na vlažno tijelo poslije kupanja, ostavlja kožu baršunastom i elastičnom još satima nakon tuširanja. Ukoliko svojoj kosi želite podariti hranjiv i prirodan pakung, pomiješajte ovo ulje s tonikom na bazi bamije i nanesite na kosu. Vlasi će nakon pakunga biti meke, podatne i sjajne.

Neka vaša koža, kosa i nokti zablistaju novim sjajem uz kozmetiku na bazi bamije!